Kövess minket a Facebook-on is!
 
Magyar English Deutsch
Főldal Honlaptérkép E-mail  
frissítve: 2020-09-09
A  A  A
 

ILYEN VOLT - ILYEN LETT

[1-15] [16-30] [31-45] [46-60] [61-75] [76-90]

Félix
Félix baba 2011. december 16-án született 2670 grammal és 48 cm-rel a SOTE 1. Női Klinikán. 6 napig volt szüksége gépi lélegeztetésre. 12 napos korában vitte át az Peter Cerny alapítvány a Madarász utcába a koraszülött osztályra ahol még 2 hetet volt.
Félix ma 6000g, 62 cm és minden nőt elbűvöl.
Nagyon büszkék vagyunk rá, onnan indultunk, hogy 3 g anyatejet kapott szondán át, majd megtanult cumisüvegből enni és végül 2 hónapos korára megtanult stabilan szopizni.

 
Vissza A lap tetejére

Kislányunk
Lányom időre született 2200 g-mal. Most 4,5 éves és 14 kiló. Át kellett szállítani másik kórházba, mert leesett a vércukra, és ahol született, nem vállalták az infúzió további adását. Nagyon hálásak vagyunk azóta is a kemény és gyors munka melletti kedvességért. Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

 
Vissza A lap tetejére

Richárd Dominik
Kisfiunk Dominik 2009.09.11.-én született 34.-ik hétre 2600 grammal és 51 centiméterrel. Légzési problémával került egy hétre a PIC osztály "kezei" közé. 8 hónapos koráig "lustálkodott"utánna kezdett el csak forogni és 12 hónapos korában már járt. További fejlődésében semmilyen rendellenesség nem történt! Bölcsödébe kerüléséig még csak megfázása sem volt. Egészséges, szép, erős és okos kisfiú lett belőe.
A második képen 20 hónapos és elérte 11 kilógrammot. Mára már túlnőtte fizikailag és szellemileg is a vele egykorúakat!
Ezútom is megköszönném mégegyszer a P.I.C osztály összes dolgozójának a munkáját!

 
Vissza A lap tetejére

Mátyás
Matyika 2002. május 24-én született, pont 10 évvel ezelőtt.
Rövid történet:
2002.05.24-én született 26 hétre 760 grammal. 3 hónapig volt PIC osztályon, majd 2 hónapig a gyermekklinika III-as csecsemőosztályán. A koraszülöttsége miatt súlyos tüdő és májbeteg volt, két szívműtéte, két szemműtéte, sérvműtéte volt. Két középsúlyos agyvérzésen esett át. Jelenleg 10 éves, kedves, jó humorú, intelligens és egészséges. Nagyon köszönjük a PIC dolgozók (II. Női Klinika), a III-as Csecsemőosztály (I. sz. Gyermekklinika) és a Cherny Mentősök áldozatkész munkáját! Most ezért (is) lehetünk itt és főleg így, ilyen állapotban!

Kicsit hosszabb történetünk >>

 
Vissza A lap tetejére

Katalin
Kata 2011. április 5-én született 23. hétre, 550 grammal és 30 cm-rel.
Az első képen 20 napos volt. Most 7,2 kg, 66 cm. Gyönyörű és kiegyensúlyozott kislány.:)))
Sokat vittek önök az OITI-be a János Kórház PIC-éről. Sokat köszönhetünk önöknek!

 
Vissza A lap tetejére

Emese fia
Kisfiam 26. héten 1160grammal született,kritikus állapota, 2 nap gépi lélegeztetés után javult. Semmilyen rendellenesség, fejlődési zavar nem alakult ki. Ma osztályelső fiú:)
Isten áldja önöket és az értük Dolgozókat!

 
Vissza A lap tetejére

Bulcsú
Kisfiam 29 hétre született a budapesti Bajcsy Zsilinszky kórházban. A Peter Cerny Alapítványnak köszönhetően (akik már a kiemelésnél is jelen voltak,) gyorsan és problémamentesen került át a Bókay utcai Gyermekklinika Koraszülött Intenzív osztályára, ahonnan 40 napos ápolás után hozhattuk haza. Ma már olyan, mint az összes többi kisfiú a korosztályában.
Köszönjük segítségüket!

 
Vissza A lap tetejére

Lili, Kata és Nóra
A kislányaim 2006.03.10-én születtek 27. hétre.
Lili 1100grammal 37centivel
Kata 1080grammal 37centivel
Nóra 990grammal 37centivel
a II-es Női Klinikán.

A lányok sokszor utaztak önökkel, a Bókay-ba, a Szív szanatóriumba, Debrecenbe, a szem klinikára és még sorolhatnám.
A lányok közül Lili és Kata III-IV-es fokú agyvérzést kapott és halmozottan fogyatékosak a Nóri agyi infarktuson esett át ami úgy néz ki csak a tanulásra hatott ki nála egyenlőre. J De nekünk nagyon szuper életünk van a három kislánnyal.
Köszönöm önöknek is a segítséget, az ikrek édesanyja.

 
Vissza A lap tetejére

Bogika
Kedves Alapítvány!
Ezúton is szeretnénk megköszönni segítségüket.
2011. december 30-án vitték a kislányunkat a SOTE II.-ről a Madarászba.
Nagyon kedvesek voltak a munkatársaik!
Az első két kép az átszállítás előtt készült, 1720 g volt akkor Bogika.
Ma már 5,5 kg-os, 4 hónapos nagylányok vagyunk.

 
Vissza A lap tetejére

Virág
Hármasikreink 2010.01.20-án,28 hétre születtek a SOTE I. sz. klinikáján. Két kislány és egy kisfiú. Az egyik kislány, Borbély Virág 1140 grammal született, 1 naposan harmad fokú agyvérzést kapott, ekkor készült az első kép. Fokozódó kamratágulat miatt kb. 1 hónaposan kellett Debrecenbe szállítani. Először ebben segítettek nekünk önök.Több műtét után majdnem fél évesen vihettük haza. Ekkor még ideiglenes shuntje volt. Elvittük a Margit Kórház Fejlődésneurológiai Osztályára,hogy kivizsgálják,és megkezdhessük a fejlesztéseket,de újabb kamratágulat miatt megint visszaküldték Debrecenbe. Ekkor vettük másodszor igénybe szolgáltatásukat. Ekkor kapta meg végleges shuntjét. Azóta szükség volt egy újabb korrekciós műtétre,de összességében jól van. Mozgásban ugyan jelentősen le van maradva,de vidám figyelmes kislány. A második képen 26 hónapos. A testvérei is jól vannak, reméljük a Pető Intézet munkatársainak köszönhetően hamarosan ő is megteszi első lépéseit! További sok sikert kívánok munkájukhoz!

 
Vissza A lap tetejére

Lili
Lili a 26-ik hétre született 31 dekával, 1-2% esélye volt az életben maradásra. Most közel 5 kilogramm a súlya és szerencsére semmi baja sincs.

 
Vissza A lap tetejére

Attila
Attila 2003.02.12-én született a MáV Kórház szülészetén a 38. héten. Egy fertőzés+éretlen tüdő +tüdőgyulladás miatt két nappal később légzési nehézségek miatt kellett SOS átszállítani a SOTE Klinikájára. Ebben segített a Cerny Alapítvány, akik - köszönhetően a lelkes támogatóknak - olyan mobil inkubátorral érkeztek, amiben azonnal javult Attila légzése a MáV Kórházban találhatóhoz képest! Köszönjük a gyors, szakszerű segítséget a Cerny Alapítványnak és a SOTE PIC osztályán dolgozóknak, amivel segítettek megmenteni gyermekünk életét!
Attila jelenleg 12 éves, kiválóan tanul és versenyszerűen sportol, tehát teljes mértékben sikerült a születéskori problémák után az életben minden téren boldogulnia! :-)

 
Vissza A lap tetejére

Botond
Botond: 2009.szeptember 22.-én kellett sürgősségi császárral megszületnie.
550 grammal és 26 cm.-el született! Ma már 9 kilót nyom és 85 cm "magas"!
Köszönjük a segítségüket,és a többszöri autókázást!örökre hálásak leszünk!
Mindenkinek hatalmas ölelés!

 
Vissza A lap tetejére

András
Hálássan szeretném megköszönni amit menyasszonyomért és a fiamért tettek! 2012.05.14-én a Bajcsy korházban császárral születtet meg fiam. Csizmás András 1640 gr és 40 cm! A SOTE I. gyermek klinikára szállították! Nagyon jól van most már nem kap infúziót sem csak EKG-n figyelik. Anyuka jól van lábadozik a Bajcsy korházban!
Hálássan köszönöm az önök gyors és szakszerű segítségét, az ajándék pelenkát és az első fotót!
További sok sikert munkájukhoz és jó egészséget minden kollégájuknak.

 
Vissza A lap tetejére

Mila Szofi
Igaz mi nem koraszülöttként, hanem oxigénhiányos állapot miatt szorultunk a segítségükre, de hálás szívvel gondolok így is arra a csapatra :) Ha március 9.-én este nincsenek a közelben és nem kezdik meg azonnal a hűtését biztos hogy nem itt tartanánk.. Maguknak is hálás leszek amíg élek.. :) örülnék ha egyszer személyesen is megköszönhetném, azoknak az embereknek akik olyan kedvesek voltak mielőtt elszállították az én Mirámat :) (született: 2011.03.09. 20:50 István Kórház) Születésekor a súlya 3410 gramm volt, ma pedig már több mint 9 kg :) 2 hetet töltött a SOTE I. számú gyermekgyógyászati klinikáján a PIC-en. Az orvosok az elején még úgy gondolták, hogy nagyon súlyos oxigénhiányt szenvedett. Hűtötték, lélegeztették, mindenhonnan csövek lógtak belőle... Az 5. naptól kezdve javulni kezdett az állapota :) 1 hetesen vehettem először a kezembe.. Leírhatatlanul jó érzés volt! 11 naposan már sokkal jobban volt, de még mindig nem tudtuk hogy mi lesz.. Miután hazaengedtek pár nap elteltével a Margit kórház fejlődés neurológiai osztályán töltöttünk 1 hetet, ahol alaposan kivizsgálták. Szerencsére kóros elváltozást nem találtak, de havonta vissza kellett járnunk kontroll vizsgálatra. 2 hónapos kora óta járunk a biatorbágyi korai fejlesztő központba. Jelenleg heti 3 alkalommal, de mindent megér az hogy látom hogy napról-napra mennyit fejlődik :) 1 évesen nemsokban különbözik a kortársaitól.. Sokáig kúszott, már mászik és feláll. 10 hónapos kora óta próbálkozik az állathangok ismétlésével, pár hete pedig már szavakat mond :) Megmutat testrészeket, felismeri az állatokat, ha pedig van hozzá kedve az önálló evéssel is próbálkozik. Igaz vannak kisebb problémák, de később ezek is el fognak tűnni!
Mindenkinek egyet tudok mondani (ezt Mirának is minden nap elmondtam amíg a kórházban volt) "Két szót ismerek, mindig és soha, Kűzdeni Mindig, Feladni Soha!!!!"
Mégegyszer Köszönjük!

 
Vissza A lap tetejére


[1-15] [16-30] [31-45] [46-60] [61-75] [76-90]
 
   
 
© Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért Készítette: Visualia