Kövess minket a Facebook-on is!
 
Magyar English Deutsch
Főldal Honlaptérkép E-mail  
frissítve: 2020-01-27
A  A  A
 

ILYEN VOLT - ILYEN LETT

[1-15] [16-30] [31-45] [46-60] [61-75] [76-90]

Gordon
Terhességem 26.hetében elfolyt a magzatvizem és 6 óra alatt, normál úton megszületett a fiam, Gordon. Mivel a szülést nem tudták vissza tartani, így a tüdőérlelőnek sem volt ideje hatni. Így Gordon gyenge pontja a tüdeje lett, 7 hétig volt lélegeztetőgépen. Borzasztó 7 hét volt, hisz nagyon sok ideig úgy tűnt nem fog menni Neki gép nélkül az élet. Nagyon gyenge baba volt, az is felmerült, hogy a szíve feladja a szolgálatot. Végül többszöri próbálkozás után jöhetett a következő lépés a CPAP, majd a garatoxigén, már-már azt hittük fellélegezhetünk, mikor is egy fertőzés miatt újra lélegeztetőgépre került 10 napra és újra kellett kezdeni elölről mindent, CPAP, garat- majd kabinoxigén. Eközben mindkét szemén ROP III. lézeres szemműtétet kellett végezni. A legnehezebb az volt, mikor 10napos korában újra kellett éleszteni és el kellett Tőle búcsúznunk, mert az orvosa azt mondta, csak a csoda segíthet rajta. és lám a csoda ,megtörtént! Már azt hittük mehetünk a "hizlaldába", mikor kiderült, hogy a bal szeme bevérzett, így vitrectómiára van szükség. Mivel ezt mély altatásban végzik és lélegeztetőgépre teszik a műtét alatt, félő volt, hogy nehéz lesz leszedni a gépről, de ekkor végre minden simán ment. Három hónap intenzív ellátás után, mehettünk a Péterfybe, majd onnan a Margit kórházba, ott apnoe miatt át a János kh.-ba, majd a vizsgálat komplettálására vissza a Margit kh.-ba, végül ROTA miatt a Bethesdába. Nagyon-nagyon nehéz hónapok voltak, hónapokon át reggeltől estig -amennyit lehetett- mellette voltam és ez volt minden amit tehettem érte, de hiszem, hogy ez jelentette Számára a mindent, ez adott Neki erőt az élethez! Az első perctől fogva bíztam Benne - még akkor is mikor búcsút vettem Tőle- , tudtam hogy egészségesen fogom hazahozni! Majd 139 nap után végre haza hozhattuk a mi kis hősünket. :)
édesanyák higgyetek! Egyszer a gyermeketekben, az élni akarásában, másodszor a tudományban, harmadszor pedig a "Csodában" - amit nevezhetünk másnak is, ki, miben hisz...

 
Vissza A lap tetejére

Nóri
Nóri 2009 május 8-án született 28-ik héten, 990 grammal az áEK-ban és 9 hét után 2200 gramm elérése után hozhattuk haza. Önökkel 1,5 hetes korában utazott, amikor Botallo-vezeték vizsgálatra a Kardiológiai Intézetbe kellett szállítani, majd vissza.
Ezúton is köszönöm a Cerny Alapítvány részvételét abban, hogy Nóri ma egészséges, boldog 3 éves nagylány.

 
Vissza A lap tetejére

ákos
Örömmel teszek eleget a felhívásuknak, és küldök pár képet a kisfiamról ákosról, aki 2001.augusztus.13-án született Budapest XIII.-ik kerületében, 13,13-kor. Ennyi 13 után nagyon szerencsésnek kellett lennie! :-)) 3.750 gr és 60 cm-es egészséges babaként látta a napvilágot, majd kilenc órásan Önök szállították át a SOTE II PIC-re, ahol majdnem két hétig "vendégeskedett" egy baktériumos fertőzés miatt, ami megtámadta a tüdejét. Örök hála és köszönet az áldozatos munkájukért, az odaadásért, amit nap mint nap tanúsítanak, miközben sok-sok kis életet mentenek meg!
Mai napig, ha az egyik mentőjüket látom-hallom szirénázva sietni egy újabb kis beteggel, könnybe lábad a szemem és a szívem gyorsabban ver. és kívánom, hogy akit szállítanak, gyógyuljon meg, mint az én kisfiam, és a szüleinek legyen annyi örömük benne és vele, mint ahogy nekem a kisfiamban. Aki már nem is olyan kicsi, tíz és fél éves, 156 cm magas, 38 kilós és 40-es lábbal "rendelkezik". :-))) Az inkubátorban is ő volt a "díjbirkózó", mikor hazavittük, helyére két kisbaba került.
Kívánunk Önöknek kitartást, erőt, hogy az egyre nehezebb körülmények között is tudják ellátni munkájukat, sok szülőnek visszaadva legnagyobb kincsét: gyermeküket.
Isten áldja mindannyiukat!

 
Vissza A lap tetejére

Mia
Nagyon sok szeretettel küldjük ezt a képet kislányunkról aki 2011.05.21-én született Zalaegerszegen ( a 20. érettségi találkozómon lettem rosszul Hellp szindrómával és Nagykanizsáról a sima mentő Zalaegerszegre vitt, mert ott volt koraszülött osztály) majd két hét múlva elszállították Budapestre a Bókay kórházba (BP-iek vagyunk amúgy, de azt hitték meg kell műteni) az Önök segítségével. Annyira jól sikerült a szállítás, hogy nem tudni, de az orvosok is csak tippelnek a rázkódástól meg az eltelt két héttől de elindult a bélműködése magától és nem volt szükség semmilyen műtéti beavatkozásra. Még 5 hetet voltunk a Bókayban és azóta otthon lakik velünk szép okos és ügyesen fejlődik. Ha meglátjuk a sárga koraszülött mentőt, mindig összeszorul a torkunk ugyan, de egy biztonságos boldog érzés is társul mellé, mert tudjuk a legjobb kezekben vannak ezek a csöppségek!
Nagyon köszönjük a munkájukat!

 
Vissza A lap tetejére

Félix
Félix 24 hétre született 680 g-os súllyal. Jelenleg 2 és fél éves, 17 kg.

 
Vissza A lap tetejére

Olivér
Kisfiam, Olivér 2010.09.05-én született Kecskeméten, 36+6 napra oxigénhiánnyal, 1-es Apgar értékkel, 48 cm-rel és 2600 grammal. Sajnos a köldökzsinór háromszor volt a nyakán, ez okozta a gondokat. A születését követően négyszer élesztették újra az első 24 órában. Azt el sem tudom mondani, hogy mennyien imádkoztak és imádkoznak a mai napig ezért a gyerekért, de mindenkinek nagyon köszönjük ezúton is! Ezt követően szépen lassan javulni látszott az állapota, majd 15 napos korában átkerültünk Debrecenbe, ugyanis a sok élesztés miatt agyvérzést kapott és a vérömleny a fejecskéjében elzárta az agyvíz útját, ezért Hydrocefalus, vagyis vízfejűség alakult ki nála. A Debrecenbe való átszállításkor a Peter Cerny koraszülött mentősök vitték a kisfiamat, akiknek ezúton is köszönöm a munkájukat és a kedvességüket ! Hihetetlenül megnyugtató érzés volt, hogy bár én nem kísérhettem személyesen a fiamat az úton, de tudtam, hogy jó kezekben van! (én pedig addig is agyon szorongattam a képet amit kaptunk :D).

Tovább >>

 
Vissza A lap tetejére

Zaránd
A mi kis Manókánk 2011.10.29.-én született 44 cm-el és 2020gr-al.
Sajnos nem tudjuk miért "akart" előbb a világra jönni...:( A tüdejének nem volt még ideje megérni ezért lélegeztetni kellett.
Hálás köszönet a Cerny Alapítvány dolgozóinak.
Nem lehet elégszer köszönetet mondani. Köszönet az éLETéRT!:)

 
Vissza A lap tetejére

Liliána
2005.09.02-án 670 grammal született Liliána a II. sz. Női Klinikán. Másfél hónapot töltött a PIC-en, majd a Peter Cerny Alapítvány segítségével átkerült a Péterfy kórház koraszülött osztályra ahol közel két hónapot töltött el. Mára egy csodaszép, egészséges 6 és fél éves kislány cseperedett belőle, aki ősszel megkezdi az iskolát is. Most 16 kg, szinte alig betegeskedik. A kezdetektől Dévény féle kezelést kapott, majd a korai fejlesztő központba egyéni fejlesztéseken, szenzomotoros tréningen vett rész. Jelenleg alapozó terápiával készülünk az iskolára. Kortársait teljesen utolérte, értelmileg rendben van. Legutóbbi felmérés szerint az IQ-ja átlagon felüli.
Ezúton is köszönjük mindenkinek a segítséget!

 
Vissza A lap tetejére

Lora
Lora 1200grammal született 28hétre,de a MáV kórház tökéletes ellátásának köszönhetően egy teljesen egészséges gyermek lett belőle!
Büszke vagyok Rá,és a csodálatos édesanyjára,az én lányomra is,aki szintén mindent megtett kislánya fejlődése érdekében.

 
Vissza A lap tetejére

Gréta
Gréta baba
Született: Budapest 2010. január 5. (37. terhességi hét)
súly: 2,830 kg
hossz: 52 cm

Jelenleg 27 hónapos
súly: 15,6 kg
hossz: 98 cm

A SOTE I. számú Női Klinikájáról a Peter Cerny Alapítvány mentőautója szállította át a Gyermekszív Centrumba. 1 naposan pacemaker beültetésen esett át a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Centrumában. 6 napig volt lélegeztető gépe. 3 hetes korában újabb műtéten esett át. Azóta erős és egészséges, mára már nagyon intelligens és gyorsan tanuló kislány,aki rendkívül mozgékony és eleven.
Ezúton szeretném hálámat kifejezni az Alapítvány dolgozóinak, hiszen ők is hozzájárultak ahhoz, hogy kislányom ma már ilyen egészséges.

 
Vissza A lap tetejére

Abigél és Anna
Abigel es Anna lanyunk 33. hetre, koraszulottkent erkeztek ebbe a vilagba. Eleg hamar elhagytak az anyameh biztonsagat, mivel rettenetesen kivancsiak voltak erre, a "kinti" vilagra. Iker-iker transzfuzioval szulettek a Sote I. sz. Noi Klinikajan. Abigel 1410, Anna 2150 gramm volt... A ketsegbeeses es a kaosz uralkodott rajtunk, nem pedig a filmekben latott kiegyensulyozott, boldog erzes, hogy megszulettek a gyerkek. Aggodtunk... Volt is miert... Negy hetet voltunk a Sote-n, majd ket hetet a Peterfyben. Cerny-s auto szallitott a ket intezmeny kozott. Teli voltam szorongassal, hogy mi lesz az uton. A kis babaimat az "atlag" edesanyaknal sokkal jobban feltettem. A konnyeimmel kuzdottem s vivodtam... Azonban a kollegak mindezt eszrevettek. Nem munkanak s egynek tekintettek a sok kozul. Vigyaztak a kicsi babakra. Nagyon vigyaztak. Vigasztaltak, hogy az mar nagyon jo, ha atkerulunk egy masik intezetbe. S valoban igy volt. Koszonom a kollegaknak!!! Abika ma 8000 gramm, Panni pedig 8100!!!!!! Egy évesek!!!
Kuldom a kepeket, remelem segitseget es remenyt adva ezzel a hasonlo aggodalmakkal kuzdo szuloknek...
Abigel es Anna édesanyja

 
Vissza A lap tetejére

Ikrek
Ikerterhességem 30. hetén HELLP syndroma miatt azonnali császármetszés vált szükségessé. Kislányom 1410 gr-mal, kisfiam 1420 gr-mal és mindketten 42 cm-rel születtek. 6 hetet töltöttünk a II. Női Klinikán, majd 8 napot a Péterfy Kórházban.
Most 8 hónaposan kislányom 66 cm és 6760 gr, kisfiam 67 cm és 6890 gr.
Minden jót és sikeres működést kívánunk Önöknek!

 
Vissza A lap tetejére

Alíz
Aliz 2011.12.03-án 13 óra 16 perckor 990g-al született "B" magzatként. Sajnos kisfiunk ádám nem maradt életben. De nagyon örülünk Aliznak, hogy egészséges kis vasgyúró lett belőle.
Csodálatos kislány csupa öröm vele az élet a jelenlegi súlya 4600g

 
Vissza A lap tetejére

Dorka
Dorka az első képe egy napos, a másodikon pedig 20 hónapos. 2010 őszén, teljesen váratlanul született meg a 34. héten, 1460 g-mal, 42 cm-vel. Összesen egy hónapot töltött a koraszülött osztályon, 8 napot a SOTE I-en, ezután került át a Péterfy Sándor utcai kórházba az Önök segítségével. Eleinte nem lehetett tudni, lesz-e később valami baja a koraszületésből, mert már méhen belül sem fejlődött jól, az utolsó hónapban, a 30. héttől nem is nőtt semmit. Nagyon aggódtunk az elején. De ő élni akart, erős baba volt nagyon, még szopizni is megtanult. Kicsit kellett tornáznia, így viszont teljesen rendbejött a mozgása is, amit pedig a Dévényeseknek köszönünk. Szerencsére semmilyen probléma nem maradt vissza a koraszületésből. Mostanra egy vidám, élénk, nagyon ügyesen mozgó, kétszavas "mondatokat" beszélő, nagy motoros, barátságos 20 hónaposunk lett. :-) Most 9 kg, és 82 cm.
Önöknek is szívből köszönjük!

 
Vissza A lap tetejére

Viktória és Veronika
Az ikreim 2010. november 8án születtek a Szent István Kórházban, és az Önök nagyszerű munkájának köszönhetően nagyon hamar átkerültek a Péterfy Kórházba. 35. hétre születtek, Viktória 2560 g, Veronika 1230g volt. Veronika több mint két hónapot töltött a Péterfybe, mire elérte a 2 kg-t. Volt eközben szívritmuszavar, haspuffadás, szóval minden, ami egy ilyen babánál lehetséges. Most 17 hónaposan mindkettő motorozik, csúszdázik, futkos, rajzol, és már mondanak szavakat. Rengeteg öröm van bennük és hála Istennek mindkettő makkegészséges. Legyenek a mi gyermekeink erőadóak minden hasonló helyzetben lévő szülőnek!
Üdvözlettel:
egy hálás család, aki sosem felejti el az Önök nagyszerű munkáját.

 
Vissza A lap tetejére


[1-15] [16-30] [31-45] [46-60] [61-75] [76-90]
 
   
 
© Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért Készítette: Visualia