Kövess minket a Facebook-on is!
 
Magyar English Deutsch
Főldal Honlaptérkép E-mail  
frissítve: 2020-01-27
A  A  A
 

ILYEN VOLT - ILYEN LETT

[1-15] [16-30] [31-45] [46-60] [61-75] [76-90]

Ezster ikrei
A lányok 28. hétre 910g és 1100g súllyal születtek! Egy tragédia volt! A család minden tagját lesújtotta a korai érkezésük. De bíztunk, és nem hiába! Súlyuk extrém visszaesése születésük után (700g), lélegeztető gép, többszöri véradás, stb. árnyékából egy örökké valóságnak tűnt még az is, hogy mikor ölelhetjük magunkhoz. és alig nyolc hetesek voltak, amikor a család már együtt volt otthon!
Ma két eleven, 12kg-os, egészséges, gyönyörű kislány! (-:
Kitartást, erőt és sok pozitív gondolatot minden szülőnek!

 
Vissza A lap tetejére

Melitta
Kicsi lányunk 2009.05.13.-án született 600 grammal és 33 centivel a Sote I.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. Súlyos preeclampsia, Help szindróma, Toxémia miatt került sor a császármetszésre, a terhesség 25. hetében. Természetesen lélegeztetni kellett, majd be is sárgult. A botallo vezeték nem záródott be így alig 13 naposan és 540 grammosan, a gyermekklinikán műtéti úton zárták be. Ekkor utazott először a Peter Cerny alapítvány mentőjében. Ezután minden nap bizonytalan volt. Látogatáskor nem tudhattuk milyen híreket kapunk. Egyszer fenn egyszer lenn. Négyszer kapott vérátömlesztést, nagyon nehezen lehetett etetni. Sokáig csak infúzión át kaphatott tápanyagokat. Néhány hét után lassan lekerült a lélegeztetőről. Gyarapodott, a hetedik hétre már szondán keresztül etethető volt. Mikor elérte az egy kilót, átszállították a Péterfy Sándor utcai kórházba. Már másodszor utazott az alapítvánnyal. Egy hét múlva a szemét kellett megmenteni. (ROP) A Bokay úti gyermekklinikára szállította át, szintén az alapítvány. összesen hatszor utazott pici lányunk az alapítvánnyal, ha a visszautakat is beleszámoljuk.
A 14. héten alig két kilósan, 2009.08.12.-én végre hazavihettük. Három hónapig szépen gyarapodott, fejlődött. Három hónap múlva begörcsölt, majd egy hét múlva ismét. Epilepszia gyanúja miatt gyógyszeres kezelést kapott egy évig. Már több mint egy éve nem szedi a gyógyszert és tünetmentes.
Már három éves 10,5 kiló, 90 cm, nagyon okos és rengeteget beszél, kérdez. Folyamatosan fejlesztjük. TSMT, és dévény féle terápiára járunk. A mozgásban mutat némi lemaradást a kortársaihoz képest, de ez behozható.
Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki segítette gyermekünket abban, hogy most itt lehet velünk.

 
Vissza A lap tetejére

áron és Zalán
2011.01.11-én toxémia miatt sürgősségi császármetszéssel 31. hétre jöttek a világra iker fiaim. Elsőként Zalán 1400gr-41cm, majd 4 perccel később áron 2190gr-44cm. A Sote I. klinika Pic osztályán odaadó figyelemmel, szeretettel gondozták heteken át őket. Először áront, majd egy héttel később Zalánt a Peter Cerny Alapítvány mentőszolgálat munkatársai szállították át a Madarász utcai korházba. Nagyon féltünk az átszállítástól, de a jelenlévő munkatársak kedvessége, figyelmessége viszont megnyugtatott minket, hogy jó kezekben vannak a mi pici babáink. Maholnap már nyolc hónaposak a fiúk, teljesen egészségesek és vidámak, Zalán 6600, áron 7530 gramm súlyúak talán egy kicsit kisebbek mint a többi babák :)
Az alapítvány minden munkatársának szeretném utólag is megköszönni a munkájukat.
üdvözlettel:
az ikrek édesanyja

 
Vissza A lap tetejére

Bence
Az én Fiam 2007 május 22.-én látta meg a nagy Világot! Az öröm nem tartott sokáig mert este 23 órakor állítólag tüdő gyulladást kapott az én Bencém,aki 51 cm-el és 3300 g-al született. Aztán jött a nagy roham,Szent János kórház-Tűzoltó utca-Országos Kardiológiai Intézet... A Botallo vezeték nem záródott el,leállt a szív és tüdő működés,többszöri újra élesztés... stb. Szörnyű érzések,de mindenki biztatott. Rögtön jó kezekbe került még akkor a Tűzoltó utcában volt a Cerny központja és dr.Széll András volt az orvosa a Fiamnak,aki a mai napig a CSAPATOT erősíti:) De 2 hét után már látni lehetett hogy minden rendben lesz,mert a Cerny mindent megtett hogy idén május 22.én az én Bencém egészségesen ünnepelheti a 15. szülinapját!
A mai napig nincs olyan nap hogy ne jutna eszembe az egész kerek történet,minden bánatával és örömével együtt!
Ne aggódjatok kedves Szülők,hisz ez a Csapat már több mint 22 éve hatalmasat alkot nap mint nap!
A hála és a köszönet nem elég!
De mégis örök hála!
Bence édesanyja

 
Vissza A lap tetejére

Lilla
Lilla 34. hétre született 1660 grammal és 44 cm-rel. Ma már 15 hónapos, 8 kg és 74 cm, nemcsak a lemaradást hozta be, hanem korát meghaladva rengeteg szót ismer, sokat mond is, futkározik és persze imádnivaló.:-)
Lilla édesanyja

 
Vissza A lap tetejére

Marci
Ezúton küldöm kisfiam, Marci "akkor és most" fotóját szíves felhívásukra.
Mellékelem továbbá a születéstörténetét ( http://www.lustanyu.hu/2010/03/marci-szuletese.html ) és a doktornő levelét, aki véletlenül olvasta a blogot, és épp aznap volt szolgálatban, amikor Marcit bevitték a PIC-re ( http://www.lustanyu.hu/2010/04/egy-tortenet-margojara.html).
Csak annyit szeretnék még hozzátenni, hogy KöSZöNöM! :-)))
Marci édesanyja

 
Vissza A lap tetejére

Fatima
Ilyen volt születésekkor! :(
és ilyen most! Már 5 kg! :)

 
Vissza A lap tetejére

Richárd
Kedves PCA-s Szülők!
én amit tanácsolni tudok Nektek, azt tapasztalatból mondom, mivel nekünk is részünk volt ebben az utazásban... Tudom, hogy nagyon nehéz másokból erőt meríteni akármennyire is próbálnak, akarnak segíteni, nyugtatni hozzátartozóink a szavaikkal, ölelésükkel. Nem tud számítani maximum pillanatnyi érzés tőr fel, hogy nem egyedül Ti aggódtok, a gyermekért aki alig, hogy megszületett máris ezt kell megélnie...

Tovább >>

 
Vissza A lap tetejére

Ákos
Kisfiam ákos 2009.március 20.-án született (28 hétre) Gyöngyösön. Onnan vitték őt önök Budapestre a I.sz. Gyermekklinikára. Azóta is óriási szeretettel gondolok az önök áldozatos munkájára. Végtelenül sokat jelentett számomra az a kedvesség, amit megtapasztaltam, abban a számomra iszonyú helyzetben. Az egész családom önöknek küldi az 1%-ot azóta! Másként sajnos nem tudjuk hatalmas köszönetünket kifejezni!
MéG EGYSZER KöSZöNJüK!!!!!
ákos édesanyja

 
Vissza A lap tetejére

Kristóf
2010.04.01.-én 28. hétre 1100g-al született Kristóf fiúnk, a Szent István Kórházban, akit szülés után azonnal újraélesztettek, és átszállították az I.sz. Klinikákra, ahol 2,5 hónapot töltött el. Eközben elvittek minket Debrecenbe Shunt műtétre, de szerencsére erre nem került sor, így 2 hét megfigyelés után haza is hoztak minket ismét a kórházba.
Mára már azt lehet mondani, hogy teljesen utól érte a 2 éves társait.
Köszönet mindenért!

 
Vissza A lap tetejére

Ikrek
2011 októberében születtek a II. sz. Női Klinikán, 31 hétre. 3 hét intenzív ellátás után önök szállítottak át bennünket a Madarász utcai Gyermekkórház Koraszülött osztályára. Esetünkben ez szerencsés fordulat volt, hiszen ott már "csak" nőniük-fejlődniük kellett, ahhoz, hogy végül 6 hetes korukban hazavihessük őket. Azonban így is nagyon jól esett az a figyelmes gondoskodás, amiben nemcsak a babáknak, hanem nekem is részem volt.
A kislány születéskor 1150 gramm volt, fél éves korára 3800 gramm lett.
A kisfiú születéskor 1825 gramm volt, fél éves korára 5800 gramm lett.

 
Vissza A lap tetejére

Melinda fia
2010 június 30-án, szültem a Szent Imre Kórházban, terhességem 40.hetében. A szülésem nagyon gyorsan történt ( mai napig úgy gondolom nem véletlenül) A nem várt dolog megtörtént, a kisfiam nyakára háromszor volt rátekeredve a köldökzsinór, és nem sírt fel. Az események gyorsan követték egymást. Amire emlékszem hogy szirénázott egy mentőautó , akkor én már éreztem hogy a kicsikémért jönnek. Egy másik kórházba kellett szállítani, ezért nem igazán volt idő hogy láthassam, de egy percre mégis betolták hozzám, és készítettek egy fotót amiért nagyon hálás voltam, mert az a kép tartotta bennem az erőt, és hitet. Légzés támogatásra volt szükség míg be nem értek vele az I. sz Bókay klinikára. Hypotermiás kezelést kapott. 72 órán keresztül hűtötték és altatták. Semmi biztatót nem tudtak mondani az orvosok, mert nem lehetett tudni milyen mértékű volt az oxigén hiány.
Az ébresztés után napról-napra jobban lett, és már anyatejet is tudtak neki szondán keresztül adni, majd én magam is tudtam szoptatni. 1 hetet töltött a kórházban, majd egy rövid hétvége után A Margit kórház fejlődés neurológiai osztályán kezelték 2 hétig. Nagyon nehéz hetek voltak, de csak arra gondoltunk hogy mindennek rendben kell lennie.Másfél éves korától nem járunk már semmiféle vizsgálatra. Most 22 hónapos, erős igazi kis csibész. érthetően beszél mondatokban, szalad mint a szél, és élvezi az életet, igazi kis felfedező:)

 
Vissza A lap tetejére

Balázs Viktor
2008.áprilisában utaztunk veletek , a Baross utcai Női I. klinikáról a Péterfy Sándor utcai kórházba :)))
2008 .03.27 -én születtem a 31. héten 1560 grammal, 39 cm.
Picike voltam , hosszú harccal és sok küzdelemmel de mára megnőttem.
4 évesen 104 cm , 16 kg vagyok.
Oviba járok , verset mondok , a nagy tesómtól tanulom a betűket. Mára pont akkora vagyok mint az időre született babák.....sőt....
Küldök nektek képet magamról akkor és most .2008 és 2012 -ben készült képeket.

 
Vissza A lap tetejére

Márton
Született: 2012. január 25.
(I. Női -> I. Gyermekklinika)
Születési súly: 2670g
4 hónaposan: 5400g

 
Vissza A lap tetejére

Ikrek
Kislányaim nemsokára 2 évesek lesznek - szerencsére már senki nem mondaná meg róluk, hogy milyen picurik voltak amikor születtek! A 27. hétre születtek 990 grammal, most 21 hónaposak és 9 kg a súlyuk. Teljesen egészségesek, csak egy kicsit kissebbek a kortársaiknál. A nagymozgásaik kicsit lassabbal fejlődtek, de a gyógytornászaik szerint remekül haladnak - pár hét és elég bátorságot gyűjtenek ahhoz, hogy elengedjék a bútorokat és önállóan járjanak. Jókedvűek, kiegyensúlyozottak, igazi kis csibészek!
Az első képen a Cerny mobil inkubátorában vannak - ez az első közös képük, 2 hónaposak voltak mikor a Sote1nőiről átköltöztek a Péterfy "hizlaldájába". A második kép a hétvégén készült, nyuszimotorozás közben :)

 
Vissza A lap tetejére


[1-15] [16-30] [31-45] [46-60] [61-75] [76-90]
 
   
 
© Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért Készítette: Visualia