Kövess minket a Facebook-on is!
 
Magyar English Deutsch
Főldal Honlaptérkép E-mail  
frissítve: 2020-01-27
A  A  A
 

ILYEN VOLT - ILYEN LETT

[1-15] [16-30] [31-45] [46-60] [61-75] [76-90]

Ikerlányok
Ikerlányaim koraszülöttként jöttek világra, 2000 grammal. az egyik baba légzéstámogatásra szorult, utána önök vittek minket át másik kórházba. Mellékelem a képeket, most 8000 gramm és 7000 gramm a súlyuk:)
Nagyon köszönünk mindent és külön köszönöm a kedvességet az autón, és hogy a lányaimmal engem is elvittek és velük lehettem.

 
Vissza A lap tetejére

Eszter
2007 május 29-én 32. hétre 1430g-mal született a SOTE I-en Eszter lányom. Ma már 5 éves nagylány. Teljesen egészséges, okos, ügyes. Köszönjük mindenkinek (a SOTE, a Péterfy kórház és a koraszülött mentők dolgozóinak).

 
Vissza A lap tetejére

RékaO & EmmaV
2006. 01.01-én született a nagylányunk, csak kicsit korán, de nagyon betegen... Ő már elmúlt hat éves, és két hét híjján a hatodik szülinapjára kapta a kishugit, aki szintén korán, és nem annyira betegen született... Mindketten Cerny-s babák voltak, és véletlen, de ugyanahhoz a PIC-es csapatkoz kerültek (régi Tűzoltós banda a Bókaiban...) (Rékuska 1900 grammal érkezett végül haza, most 6.5 évesen 19kilós nagylány. Emmuska 2700-zal született, és 4.5 hónaposan 5500g, kis zabagépecske :D )
Anyukák-apukák, tartsatok ki, a gyerekek erősek, legyetek Ti is azok!

 
Vissza A lap tetejére

Ádám & Roland
Ádám és Roland a 26. hétre született (viszonylag) nagy súllyal 900 grammal!
Peter Cerny mentő érkezését követően intubálta és megkezdték a gépi lélegeztetést, majd az I. számú Gyermekklinika PIC részlegére szállították őket.
ádám eleinte csak 2 napig volt gépi lélegeztetőn, majd ezt légzéstámogatásra cserélt. Ezek után jöttek a komplikációk: egy komoly bél gyulladás, nem záródó botalló-vezeték, vérszegénység, szepszis, ezért több mint két hónapig kapott még valami légzés támogatást! Pár hónap múlva pedig kiderült, hogy óriássejtes májgyulladása van! Az első évben többször voltunk kórházban szepszis, bronchitis ill. kizáródott sérv miatt.
Mindeközben Katona-módszerrel tornáztunk fél évig! Azóta szerencsére teljesen rendbe jött. A súlya most így 19 hónaposan több mint 12 kg!
Roland: mindösszesen 13 napig kapott gépi lélegeztetést és az ezután kapott légzés támogatástól is hamar megvált!
A 2. napon jobb a 3. napon bal oldali légmell keletkezett, az 5. napon III-IV fokú agyvérzést kapott, melynek következtében hydrocephalus alakult ki.
Debrecenbe szállították ahol egy ideiglenes shunt-öt kapott, amit másfél hónap múlva véglegesre cseréltek! Aztán januártól- májusig folyamatos rosszullétek jellemezték mindennapjait!
Ekkor teljes shunt cserét végeztek! Azóta ilyen jellegű problémánk nem jelentkezett. Az ő súlya jelenleg valamivel több mint 10,5 kg!
Ami talán a legfontosabb, hogy mind a ketten teljesen egészségesek!!!!

 
Vissza A lap tetejére

Száva és Noa
Száva és Noa
2008.05.14.- 35. terhességi hét
1950g és 1970g- 43cm és 42cm
Ma-majdnem 4 évesen- 16kg-16kg és kb. 105cm-esek.
Gyönyörű, aktív ovis nagylányok. úsznak,bicajoznak és imádják az életet.

 
Vissza A lap tetejére

Benjámin
2000.08.22. 1300 gramm
2012.05.02. 50 kg.

 
Vissza A lap tetejére

Balázs
Nagyon köszönjük a segítséget, mikor a kisfiunkat 2011. augusztusában Egerből Pestre szállították. 34. hétre, 2850 grammal született Balázs. Igaz, nem volt kis súlyú baba. Sajnos légzésproblémák miatt már születése utáni napon Pestre, a PIC részlegre került. Ma már megtripláztuk a súlyunkat, sőt... 9010 gramm. Nagyon jókedélyű kisfiú. Rengeteget mosolyog, most kezdett el "beszélgetni".

 
Vissza A lap tetejére

Tímea
Köszönetünket szeretnénk kifejezni ezúton is azért amit értünk,és a lányunkért tettek,ezelőtt 15 évvel.
Timike 1997.03.04.-én született, a terhesség 35.-ik hetében.1550 g-al látta meg a napvilágot. Ma már 15 éves, és 48 kg.
Nagyra becsüljük az önöket,hálásak vagyunk a lelkiismeretes munkájukért!
Sok sikert kíván a család!

 
Vissza A lap tetejére

Lilianna
2016.12.25-én karácsony napján született sűrgősségi császárral Vácon, 2380 grammal és 49 cm-el 36. hétre.
Amikor megszületett nem sírt fel, illetve folyton leszürkült, nem tudta lenyelni a nyálát. Nem tudták miért de az Alapítvány elszállíttotta a Semmelweis Gyermekklinikára.
Mielőtt elvitték egy hatalmas inkubátorban betolták hozzám a kisbabámat, hogy elbúcsúzhassak tőle. Kaptam róla egy fotót is, amit nézegethettem, míg a császár után a4. napon utána nem mehettem a kislányomnak Budapestre. Még aznap kiderült, hogy Oesphagus atresiával született (nyelőcső záródás) amihez társult egy légcső sipoly is. A fotó sok erőt adott és megható volt látni hogy az én fotóm is ott volt a klinikán az inkubátorra tűzve.
Köszönjük a segítséget Cerny Alapítvány. Lilike most lesz 3 éves életerős, energikus tündéri okos kislány lett belőle.
Köszönettel, Keszeiné Simon Eszter

 
Vissza A lap tetejére

Burai László Junior
Másfél hónapig volt az otthonunk a kórház!
Hálás köszönet minden ott dolgozónak,de legfőképp Dr. Verebély Professzor úrnak!!
Köszönök Köszönünk Mindent a kórháznak!!

 
Vissza A lap tetejére

2019.04.05-én érkeztem
850 grammal és 33 centivel!! Nagyon sok mindenen keresztül mentem és Veletek is utaztam nagyon sokat és köszönöm hogy vigyáztatok Rám!! Ma már 5030 grammal és 61,5 centivel teszem boldoggá a csodás szüleimet!!

Vissza A lap tetejére

Zimány Csabika
2014.10.01. született koraszülöttként a salgótarjáni kórházban. Leszakadt a placentám a méhfalról, csúnyán véreztem és beindult a szülés. Azonnali császármetszéssel kiemelték az akkor 33 hetes babámat. Ti azonnal vittétek Budapestre a koraszülött osztályra.
5 év eltelt azóta és Csabika egy egészséges, okos és eleven fiúcska.
Mindennap hálás vagyok a gyors segítségért és az odaadó ápolásért!
Isten áldjon benneteket!!!
Hálás szeretettel: Beck Erika Liza.

 
Vissza A lap tetejére

Adél
Szeretettel küldöm Adélról az ilyen volt, lett képet. Reimholz Adél 2016.09.15-én született a Maternity Klinikán, 48 cm-rel, 2400 gm-ral. Még aznap éjjel átszállították a II női klinika PIC osztályára, Szegediné M. Krisztina és Lendvay Barnabás jött a kislányunkért, akikre mindig jó szívvel gondolunk, kedvességükkel megnyugtattak minket abban a nehéz helyzetben. Szerencsére Adéllal semmi baj nem volt, rövid ideig voltunk a PIC-en, azóta is egészséges, vidám kislány.
Szeretettel, Belány Adrienn

 
Vissza A lap tetejére

A mi szemünk fénye
2017.08.11-én született lepényleválás miatt a Szent Margit kórházban a 30.-ik héten, 1770 gramm és 43 cm volt. Örök hála Önöknek,hogy nagyon gyorsan ott voltak és stabilizálták az állapotát, hogy szállitható legyen. Innen száguldottak vele a János kórházba. Ma egy makk egészséges cserfes kislány, de Önök nélkül ez valószínüleg nem sikerülhetett volna! Soha el nem múló hálát érzünk az Alapitvány felé, amikor csak ránézünk.

 
Vissza A lap tetejére

Hanna
Mészáros Hanna Karola lányom 2008.12.05.-én született sürgősségi császárral méhen belüli retardáció miatt a 27. héten 400 grammal. 12 napig volt lélegeztető gépen, majd majdnem 3 hónapig Cpap -on. Kereken fél évet töltöttünk kórházban. Egyszer majdnem elveszítettük, leállt a keringése, de nem adta fel. Lyukas szívvel született melyet 1 éves korára kinőtt, hál istennek olyan helyen volt, ahol összeforrt neki. Ma már 11 éves 30 kg nagylány. Imád iskolába járni, cserfes, örökmozgó.
Köszönöm, hogy leírhattam Önöknek, sok sikert kívánok.
Üdvözlettel: Mészárosné Varga Andrea

 
Vissza A lap tetejére

Az inkubátortól a katedráig :)
Még ugyan pár éve hátra van a diplomáig, de egészen biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog. Hogy egyáltalán elindulhatott ezen az úton, azt Nektek is köszönhetem, köszönhetjük!
1999. január 30-án született a Fiam, Tóth Benjámin. 28. hétre, 1100 grammal, 41 centivel. Nagyon-nagyon picike volt.
A Szent Imre kórházból a Tűzoltó utcai PIC osztályra szállítottátok, ahol élete első három hónapját töltötte.
Hála és köszönet Nektek, hogy idén már 20 gyertya égett a szülinapi tortáján. 182 centi magas, 62 kg, és 43-as a lába :) Jóképű, szakállas, matek-töri tanár szakos egyetemista! Imádom! Kívül, belül szép :)
Nekem a legszebb!!! :)
Milosevics Betti

 
Vissza A lap tetejére


[1-15] [16-30] [31-45] [46-60] [61-75] [76-90]
 
   
 
© Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért Készítette: Visualia