Kövess minket a Facebook-on is!
 
Magyar English Deutsch
Főldal Honlaptérkép E-mail  
frissítve: 2020-09-09
A  A  A
 

Mindennapi Bajnokaink

Untitled Document 1. Kategória: „Hogyan lettem a Mindennapok Bajnoka”
[Albert Orsolya] [Baksa Mátyás] [Bartalisné Nagy Szilvia] [Bartók Emese] [Ördög Katalin] [Raffai Márk] [Vígné Romsics Beáta]
2. Kategória: „Hogyan tudtam legyőzni a leendő bajnokok körül tornyosuló nehézségeket”
[Fogarasi-Grenczer Andrea] [Gyöngy-Murányi Zsuzsanna] [Lakóné Oláh Anita] [Lohr Mercedes] [Molnárné Bakó Andrea] [Sereg Ingrid] [Dr. Oross Veronika]
3. Kategória: „Hogyan tudtam támogatni a leendő bajnokokat”
[Hibbey Kinga]Lakóné Oláh Anita

Gyermekem, aki 1997. 05. 22-én született, egy ártalmatlan tüdőgyulladásnak vélt diagnózis miatt, a szülést követően 4 órával az összeomlás elkerülése érdekében szállításra szorult. A Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat gyors, lelkiismeretes, szakmai tudását bizonyította azon a május 23-i napon is. Ha akkor nem létezett volna ez az Alapítvány, most nem ülhetne Bence fiam az egyetemi padokban.

Honnan indult - milyen utat járt be mostanáig?

Fiam, Lakó Bence Márk 1997. 05. 22-én 22:40-kor a Kútvölgyi Kórházban született a 38. héten fenyegető oxigénhiányos állapot (többszörösen nyakra tekeredett köldökzsinór) és anyai toxémia miatt császárral.
4 óra elteltével tüdőgyulladás gyanúja miatt átkerült a Szent János Kórházba, ahonnan állapotromlás miatt a Cerny szállította a Tűzoltó utcai PIC osztályra. Ott akkor már a TGA lehetősége merült fel, így a Cerny továbbszállította az Országos Kardiológiai Intézetbe, ahová már kritikus állapotban érkezett. Intubálni kellett, és többször is újraélesztették. Itt a TGA-t kizárták.
A jobb szívkamra kitágult, a bal kissé összenyomódott, a Botallo vezeték rendkívül szélesen nyitott volt.
Így, ebben a kritikus állapotban szállította vissza a Tűzoltó utcába a Cerny Mentő Bencémet.
Ezek életem legszörnyűbb órái voltak, hisz friss császárosként nem engedtek hozzá, bármennyire is szerettem volna. A Férjem nyugtatott, hogy higgyem el, a legjobb emberek és "angyalok"vigyáznak a mi első Gyermekünkre.
Amikor 3 nap múlva elmehettem a Tűzoltó utcai PIC osztályra, olyan volt mintha az első randevúmra készültem volna. Hevesen a torkomban dobogott a szívem, hogy vajon mi, ki fogad és milyen hírekkel. De akkor ott, az az EMBERSÉG, SZERETET, SZAKTUDÁS és minden, ami ilyenkor megnyugtat, bátorít, erőt ad egy szülőnek, az ott volt. Ezért a mai napig, és életem végéig hálás leszek. 7 napig volt oxigénen, azután mindennap erősödött, mert már akkor tudta, hogy innen ki kell jutnia! És győztünk! Június 10-én végre hazavihettük. Azóta is évente járunk kontrollra, mert a szívbillentyűnk nem záródik rendesen és az aorta beszűkült, de még nem kell műteni. Tudom, hogy könnyű ezt mondani, de minden érintett Szülőnek csak annyit tudok mondani, hogy egy problémás gyermek nem lehet jobb kezekben, nagyobb biztonságban, mint a Cerny "csapat " kezeiben.

Miben érzi magát "Bajnoknak"?

Bence első 6 éve nekünk, mint szülőknek nagy kihívás volt, hisz a sok oxigénhiányos állapot miatt mindig aggódtunk, hogy marad-e vissza valami.
De már talán az óvodai nagy csoportban "fellélegezhettünk", mert azt mondták, hogy ez a kisfiú nagyon rendben van.
Az általános iskolát végig kitűnően teljesítette, így nyert felvételt az aszódi Evangélikus Gimnáziumba. Itt is szépen bizonyított.
Így emeltszintű érettségit tett matematikából és angolból, ennek eredményeképp pedig bejutott a Budapesti Műszaki Egyetemre, ahol a Villamosmérnöki Karon most első éves hallgató.
Elsőre sikerült megszereznie a jogosítványt. Sikeresen nyelvvizsgázott angolból elsőre.
Mi a mai napig csodának tartjuk Őt, hisz a személyisége, az akarása (mi úgy gondoljuk) visszavezethető a születési körülményeire és az azt követő pár napra!
Talán nem is olyan régen tudatosult az én nagy Fiamban, ha nincs a Peter Cerny Alapítvány, akkor ő most nem ülhetne az egyetemi előadásokon. Mi szülők ezt már rég tudtuk!
Nekem és az egész Családnak- Ő, a mindennapi bajnokunk!!!
Minden érintett Szülőnek üzenjük, hogy bízzanak a tudásukban, az emberségükben, a lelkiismeretes munkájukban, mert bármilyen könnyebb-nehezebb állapotú gyermeket is kezelnek, a maximumot nyújtják!
A mai napig, ha bárhol találkozunk a Cerny Mentővel, lepereg előttünk az események minden kockája és a szívünk ugyanolyan hevesen dobog, és ez örökre így is marad!
Köszönjük Cerny!
Untitled Document 1. Kategória: „Hogyan lettem a Mindennapok Bajnoka”
[Albert Orsolya] [Baksa Mátyás] [Bartalisné Nagy Szilvia] [Bartók Emese] [Ördög Katalin] [Raffai Márk] [Vígné Romsics Beáta]
2. Kategória: „Hogyan tudtam legyőzni a leendő bajnokok körül tornyosuló nehézségeket”
[Fogarasi-Grenczer Andrea] [Gyöngy-Murányi Zsuzsanna] [Lakóné Oláh Anita] [Lohr Mercedes] [Molnárné Bakó Andrea] [Sereg Ingrid] [Dr. Oross Veronika]
3. Kategória: „Hogyan tudtam támogatni a leendő bajnokokat”
[Hibbey Kinga]
Vissza A lap tetejére
 
   
 
© Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért Készítette: Visualia